Приватност на клиентите

GDPR

GDPR

На 25 мај 2018 година, GDPR стапи на сила во ЕУ и влијаеше на начинот на кој бизнисите собираат и чувајте податоци за теми на ЕУ. GDPR е нов закон за приватност кој ги усогласува и модернизира сите барања за заштита на податоците на земјите-членки и има за цел да подобрување на начинот на кој организациите ги обработуваат личните податоци. Ова е закон кој има за цел да заштита на правата на граѓаните на ЕУ. Иако има многу нови или подобрени барања, главната принципите се непроменети. Новите правила ја проширија дефиницијата на личните податоци и го проширија опсегот за да влијае на која било компанија, дури и надвор од ЕУ, која собира лични податоци на поединци во ЕУ. Нашиот позицијата, должностите и одговорностите се изразени во известувањата и политиката за приватност на податоците, кои се случуваат на оваа страница. Обврската на Clippingpoint да ги заштити личните податоци.

Clippingpoint е посветена на заштита на личните податоци што се користат во нејзините бази на податоци/производи компанијата. Обезбедуваме дека ние и нашите клиенти ги почитуваме нашите обврски за податоци.

Што треба да правиме во таков случај кога имаме влијателен клиент?

Ако сте клиент, наскоро ќе ви бидат испратени ажурираните прописи за обработка на податоци достапни за да се осигуриме дека ние и нашите клиенти ги почитуваме нашите соодветни обврски според GDPR. ве молам прегледајте ги и вратете ги што е можно поскоро. Ако сте влијателна личност, наскоро ќе добиете нашето ажурирано Известување за приватност. Ве молиме прочитајте го внимателно и кажете ни дали имате Некакви прашања.

Посветени ресурси за GDPR

Имаме тим од специјалисти кои работат на глобално ниво со клучните функционални области за осигурете се дека се одвива подготовката за GDPR. Ние ефикасно управуваме и ги заштитуваме вашите податоци и работиме на стратешки амбиции за приватност. Клучните области со кои работа се: Ажурирање на договорите за обработка на податоци со добавувачите и обезбедување на конзистентност помеѓу клучните процеси и нашите политики за приватност. Официјална документација на практиките за приватност што ги имаме за да можеме да се усогласиме со подобрените барања складирање документи.

Ажурирање и обновување на условите и договорите со нашите клиенти

Подобрување на процесите, услугите и производите кои поддржуваат иницијативи за приватност живот за да ни помогне да ги исполниме нашите должности.

Оваа страница дава повеќе информации за GDPR и како тој влијае на клиентите, потенцијалните клиенти, инфлуенсерите клиенти и сите области на нашиот бизнис. Ако откриете дека имате поконкретни прашања кои не се дискутирано овде, ве молиме контактирајте со privacy@Clippingpoint.com.

Приватност на клиентите

Ова известување за приватност е наменето за влијателите вклучени во медиумската база на податоци на Точка на пресек. Ние во Clippingpoint сме посветени да ве информираме за тоа како ги користиме вашите лични податоци, да ние ви даваме контрола врз тоа како тие се користат и заштитени. Овде ќе најдете информации за тоа какви информации имаме за вас, како и зошто ги собираме, како ги користиме и како ги чуваме. Ова Известувањето за приватност исто така ќе ги објасни вашите права, како можете да ги остварите тие права и како законот ве штити. Конечно, ви кажува како можете да ги вежбате вашите преференции управувајте со информациите што ги имаме за вас и ако поради некоја причина не сакате да бидете во нашите медиумска база на податоци, како да се откажете од неа.

За Clippingpoint

Clippingpoint е глобална комуникациска група на компании што им овозможува на нашите клиенти да идентификувајте и поврзете се со влијателите; дистрибуирајте соопштенија за печатот до нив; и да измерете го влијанието на овие пораки. Нашите клиенти го прават тоа со користење на голем број различни производи кои им овозможуваат пристап до нашата медиумска база на податоци. Нашите производи и услуги се користат во многу земји под различни брендови, вклучувајќи Clippingpoint, Gorkana, PR Newswire, Hors Antenne, Data Presse, Argus De La Presse, CEDROM, Profnet, HARO и Prime. Повеќе детали за производите и услугите, што ги нудиме, можете да ги најдете на нашата веб-страница www.Clippingpoint.bg.

Ако имате какви било прашања за тоа за што ги користиме вашите лични податоци, не двоумете се да контактирате нас на: Privacy@Clippingpoint.com.

Колачиња со Flash

Некои функции на нашите услуги може да користат локално складирани објекти наречени Flash Cookies. за собирање и складирање информации за вашите преференции и навигација до и од нашите веб-локации. Ние исто така вклучуваме колачиња во нашите видео плеери што ги користат трети страни за следење на бројот на уникатните гледачи кои го гледаат видеото за печатот на клиентот и обезбедуваат резиме извештаи. Флеш колачињата не се контролирани од истите поставки на прелистувачот што се користат колачиња во прелистувачот. За да дознаете како можете да управувате со вашите поставки за колачиња Flash, посетете ја страницата за поставки на Flash player на веб-страницата на Adobe. Ако забраните или одбиете Флеш колачиња, имајте предвид дека нема да можете да пристапите до некои од нашите услуги или тие нема да бидат достапни да функционира правилно.

Clippingpoint е контролор на лични податоци и е одговорен за вашите лични податоци.

Нашите целосни детали за контакт се како што следува:

Телефонска линија за новинари: +359 889 40 40 41

Ако имате какви било прашања во врска со ова Известување за приватност или како ние ги користиме вашите лични податоци, ве молиме контактирајте го нашиот службеник за заштита на податоци на следната адреса за е-пошта: privacy@Clippingpoint.com.

Медиумска база на податоци

Нашата медиумска база на податоци е складиште на информации (и особено информации за контакт) кои се однесуваат на влијателни како тебе. Ве нарекуваме „влијателни“ затоа што имате способност да влијаете однесувањето и мислењата на другите. Овој термин ги вклучува новинарите кои работат за весници (печатени и онлајн), хонорарни новинари и други влијателни лица, вклучително и оние кои работат во социјалните медиуми како што се Твитер, Фејсбук, Инстаграм и други платформи. Се пристапува до медиумската база на податоци со претплата на една од нашите платформи за услуги на клиентите (вклучувајќи, но не ограничувајќи се на Clippingpoint.bg.

Кои лични податоци ги собираме?

Собираме онолку информации колку што веруваме дека нашите клиенти ќе треба да обезбедат значајни контакт. Ова ги вклучува основните информации како што се вашето име и детали за контакт, работно место, јавни профили на социјалните медиуми, области на интерес и можеби кратка биографска позадина за историјата на вашата кариера.

Видови лични податоци што ги собираме

Ние собираме само податоци потребни за извршување на нашата активност. Ние собираме, користиме, ние складираме и пренесуваме различни типови на податоци за вас, кои може да го вклучуваат следново: име и пол, работното место, образование, работно место, работна адреса, телефон, телефон факс, работна е-пошта адреса, лична адреса за е-пошта (ако е обезбедена од вас), профил на Твитер, слика на профил, врска до вашиот профил на LinkedIn, број на следбеници на социјалните мрежи, слика на профилот на социјалните мрежи, претпочитање на теренот (на пр. како сакате да ве контактираат), целни групи.

Ние не чуваме никакви чувствителни лични податоци за вас (како што се податоци за вашата раса или етничка припадност, религиозни или филозофски убедувања, сексуален живот, сексуална ориентација, политички мислења, членство во синдикат, податоци за вашето здравје, генетски и биометриски податоци), освен ако не сте навеле дека сакате овие податоци да станат јавен домен (на пр. со обезбедување такви информации до пошироката јавност пишувајќи за нив или објавувајќи ги на вашиот профил на социјални медиуми).

Како ги собираме вашите лични податоци?

Повеќето информации што ги имаме за вас се добиени од јавно достапни извори или директно од себе. Ова ги вклучува вашите јавно достапни профили на социјалните медиуми, информации за вас објавени од вашиот работодавец (на пример, на веб-страницата на местото каде што работите) и информации од написи што можеби сте ги напишале. Овие информации се собрани од нашите искусни истражувачки тимови. Ние ги собираме вашите податоци или директно од вас или јавно достапни извори како што се: написи или блогови што можеби сте ги напишале, блогови што можеби сте ги создале, вашата сопствена веб-страница, веб-страниците на вашиот работодавец, веб-страницата на вашиот издавач, вашата јавност достапни профили на социјалните медиуми (на пример, Facebook, Instagram, Twitter и LinkedIn), други јавно достапни онлајн извори. Ние собираме податоци и од други извори, вклучувајќи: други влијателни лица поединци, вашиот работодавец (доколку сте вработен), вашиот линиски менаџер или вашиот тим за печат.

Пред да ги објавиме овие информации во медиумската база на податоци, проверуваме дали вашите податоци за контакт се точни поправете или со директно контактирање со вас или преку вашиот работодавец или со проверка со вашиот профил на социјалните медиуми или веб-локации на кои сте се регистрирале.

Целите за кои ќе ги користиме вашите лични податоци

Користејќи ги овие информации, го креираме вашиот профил и го вклучуваме во нашата медиумска база на податоци. Им овозможуваме на нашите клиенти пристап до нашата медиумска база на податоци преку една од нашите онлајн платформи, за да можат да го видат вашиот профил и да ви испратат информации за кои мислат дека може да ве интересираат заинтересирани. Ова е исто така добро за вас бидејќи значи дека добивате вести и други информации, што може да биде корисно. Нашата примарна улога е да ја олесниме ефективната комуникација помеѓу нашите клиенти и инфлуенсери. Покрај користењето на нашата медиумска база на податоци за испраќање пораки само за влијателни лица, нашите клиенти исто така можат да ја користат функционалноста на нашата медиумска база податоци за да креираат свои списоци со инфлуенсери, да додадат свои податоци и да следете како реагирате на пораките што ви ги испраќаат (на пример, дали сте отвориле е-пошта испратена преку која било од нашите платформи за услуги на клиентите или сте кликнале на врските содржани во нив е-пошта). Главната цел на користење на вашите лични податоци е да се создаде медиумска база на податоци и тоа да да бидат достапни за нашите клиенти за плаќање.

Вашите лични податоци може да се обработуваат на еден или повеќе од следниве начини

Прелистување медиумски бази на податоци: Нашите клиенти можат да ја прелистуваат медиумската база на податоци преку една од нашите онлајн платформи.

Испраќање на соопштенија за печатот: Нашите клиенти може да ви испраќаат соопштенија за печатот за работи кои мислам дека можеби ќе ве интересира.

Мониторинг на медиумите

Нашите клиенти можат да прелистуваат преку пребарување на клучни зборови, објави и социјални медиуми платформи преку една од нашите онлајн платформи. Клиентот може да бара клучен збор како „сончева енергија очила'. Нашата платформа потоа автоматски ќе врати список со сите објави на социјалните мрежи, статии итн. кои го содржат клучниот збор „очила за сонце“ или зборови поврзани со оваа тема. Исто така да вратете ги податоците за контакт на новинарот или инфлуенсерот кој ја напишал оваа содржина ако Новинарот ги вклучи овие детали во содржината. Оваа функционалност не е ограничена на содржина, напишано од контакти во медиумската база на податоци.

Профилирање и следење

Погледнете како ги користиме вашите лични податоци за профилирање и следење.

Одржување и администрирање на нашата медиумска база на податоци.

Одржување контакт, справување со прашања, поплаки и случаи. Усогласеност со сите важечки закони и прописи.

Правна основа за обработка на вашите лични податоци.

Ние ги обработуваме вашите лични податоци за да ги обезбедиме нашите услуги на нашите клиенти. Ние веруваме во тоа тоа е во наши легитимни деловни интереси.

Нашите клиенти можат поефективно да комуницираат со инфлуенсерите. Ние го разгледуваме и балансираме секој потенцијално негативно влијание врз вас и вашите права пред да ги обработиме вашите лични податоци нашите легитимни интереси. Ние не ги користиме вашите лични податоци за активности за кои веруваме дека се наши интересите се надминати од непотребното негативно влијание врз вас.

Ако сакате да ве отстраниме од нашата медиумска база на податоци, ве молиме ни е-пошта на Privacy@Clippingpoint.com и ќе го обработиме ова барање што е можно поскоро

Деца

Нашата медиумска база на податоци не е наменета за деца и свесно не собираме лични податоци поврзани со нив со деца. Ако сте помлади од 16 години, ве молиме известете не и ќе ве избришеме од нашите медиуми база на податоци.

Како ги користиме вашите лични податоци за профилирање и следење

Можеме да ги користиме вашите лични податоци за цели на автоматско профилирање. Профилирање, што го спроведуваме, како и неговата употреба, е ограничена. Ние користиме профилирање за оценување (меѓу другото) вашите лични преференци, интереси, однесување и публика и да го направите ова достапни за нашите клиенти како одговор на конкретни прашања. Можеме, на пример, да користиме профилирање за да им помогнеме на нашите клиенти да разберат кои теми ве интересираат (т.е евидентно по природата на содржината што ја произведувате) и обемот на вашата публика (очигледно од бројот на следбеници на социјалните мрежи што ги имате). Ова за возврат им помага на нашите клиенти да ги насочат своите комуникации кон вас поефикасно. Резултатите од ова профилирање се достапни во вашиот сопствен профил во медиумската база на податоци. Имате право да се спротивставите на нашето профилирање со вашите лични податоци. Доколку сакате да престанеме со профилирање со вашите лични податоци, ве молиме контактирајте не на Privacy@Clippingpoint.com и ќе ве отстраниме од медиумската база на податоци.

Како и многу од нашите конкуренти и други даватели на онлајн услуги, ние исто така следиме вашиот ангажман со содржина поднесена од нас и нашите клиенти користејќи ги нашите платформа. Ова може да вклучи ставање „колаче“ во содржината што сте ја испратиле.

Профилирање

Ги комбинираме личните податоци од вашиот профил со влијанието на јавно достапните содржини што сте вие создадени, а потоа презентирајте ги овие информации на нашите клиенти преку една од нашите платформи за Услуги на клиентите.

Клиентот може да бара клучен збор како „трактори“. Нашата платформа потоа автоматски ќе се врати список на сите инфлуенсери во медиумската база на податоци кои зборуваат за трактори во објавите, написите итн.

Прегледајте ја и оценете ја содржината: клиентот може да ја пребарува нашата платформа за вашето име (или туѓо име ) и прегледајте ја вистинската содржина што сте ја создале. (Ако содржината е печатена статија, а потоа копија ќе биде прикажана на клиентот во рамките на платформата Точка на пресек. Ако содржината е онлајн, тогаш на клиентот му се обезбедува хиперврска до онлајн локација на содржината). Вашата содржина потоа може да се генерира автоматски резултат што се пресметува со анализа на зборовите што сте ги користеле во содржината vs договорена листа на зборови кои клиентот ги смета за „поволни“ или „неповолни“ според нивните индустриски преференции / фокус. Можеме да дадеме и автоматизирана „тонска“ оцена на која било содржина што, во зависност од зборовите што сте ги користеле, ќе покаже дали го гледате предметот или субјектот во позитивно, негативно или неутрално светло.Ова се добива преку гледајќи групи зборови како „добро“, „многу добро“, „одлично“, „страшно“, „опасно“, „тажно“ итн.

Откријте ја вашата публика и нејзината локација: нашите клиенти можат да ја видат вашата јавност достапни канали за информации на социјалните медиуми преку нашите платформи за услуги на клиентите, заедно со податоци од овие доводи, вклучувајќи на пример колку следбеници на Твитер имате и (користете податоци директно доставени до нас преку Twitter) и каде се наоѓате. Ние не правиме никакви автоматизирани одлуки врз основа на профилирање. Профилирањето им овозможува на нашите клиенти да се идентификуваат подобри инфлуенсери.

Следење

Кога нашите клиенти ви испраќаат пораки преку една од нашите платформи, тие пораки може содржи софтвер кој му овозможува на испраќачот да знае дали сте ја отвориле пораката и, доколку да, кои линкови што ги кликнавте. Ова им помага на нашите клиенти да разберат каква содржина ве интересира и соодветно да ги приспособат идните комуникации. Имате корист од тоа да бидете насочени информации од клиентите на Clippingpoint за прашања од интерес за вас кои се конкретно определени од вас или преку содржината на материјалите за кои сте заинтересирани. Понатаму, ако сакате, можете да ги искористите предностите на производите и услугите што ги нуди Clippingpoint (на пр медиумски барања и предупредувања). Меѓутоа, ако не сакате ова да се случи, можете да се откажете во секое време.

Надворешни трети лица

Давателите на услуги кои работат во име на групата компании Clippingpoint да го исполнат секој договор што го склучуваме, на пример: ИТ поддршка во секоја земја, професионални советници вкл адвокати, сметководители и осигурителни компании. Органите кои бараат известување за активностите под обработка под одредени околности.

Други трети страни: Клиенти кои купуваат голем пристап до податоците во нашата медиумска база на податоци до препродаваат преку сопствени платформи и производи.

Список на надворешни трети страни

Ние исто така може да ги споделиме вашите лични податоци со трети страни на кои можеме да избереме да ги продадеме, трансфер или спојување на делови од нашиот бизнис или со нашите средства. Алтернативно, можеме ние бараме да стекнеме или да се споиме со други бизниси. Доколку дојде до промена во нашиот бизнис, новите сопственици можат да ги користат вашите лични податоци на ист начин како што е наведено овде известување за приватност. Бараме од сите трети страни да ја почитуваат безбедноста на вашите лични податоци податоците и да ги третираат во согласност со закон. Не им дозволуваме на нашите даватели на услуги ги користат вашите лични податоци за свои цели и ние им дозволуваме само да ги обработуваат вашите лични податоци податоци за специфични цели и во согласност со задолжителните договорни обврски кои одговараат на барањата на законодавството за заштита на податоците.

Меѓународен трансфер

Можеме да ги споделиме вашите лични податоци со субјекти во групата на компании Clippingpoint. Ова може да вклучи пренос на вашите лични податоци надвор од Европската економска област (ЕЕА). Некои од третите страни на кои можеме да ги пренесеме вашите лични податоци (вклучувајќи и некои од нашите клиенти) се исто така со седиште надвор од ЕЕА, така што обработката на вашите лични податоци исто така ќе вклучува трансфер надвор од ЕЕА. Кога вашите лични податоци се пренесуваат надвор од ЕЕА, ние го правиме тоа во согласност со модел на договори одобрени од Европската комисија за да се обезбеди соодветно ниво за заштита на вашите лични податоци.

Нашите безбедносни мерки

Ние сме посветени на заштита на вашите лични податоци. Ние спроведуваме заштитни мерки, вклучително и доверливи и соодветни технологии, процеси и договорни договори, така што податоците што ги имаме за вас се заштитени од неовластен пристап и злоупотреба. Нема да ги чуваме вашите лични податоци подолго од неопходно.

Заштитните мерки што ги воведовме за да ги заштитиме вашите лични податоци вклучуваат:

Технички и организациски мерки.

Колку долго ќе ги користиме вашите лични податоци?

Ќе ги чуваме вашите лични податоци онолку долго колку што е потребно за целите наведени овде известување за приватност и да ги исполниме нашите законски обврски, но не повеќе од седум години подоцна со барање да престане да прима пораки. Нема да складираме повеќе податоци отколку што ни се потребни.

Вашите права

Во одредени околности, ако живеете во ЕУ или ако вашите податоци се обработуваат во врска со една од нашите европски компании, имате права според законите за заштита на податоците, вклучително и право на пристап; право на исправка; право да се биде заборавен; право на ограничување на обработката; право на преносливост на податоци; и правото на приговор. Доколку сакате да ги остварите вашите права, ве молиме контактирајте со privacy@Clippingpoint.com. Ние ги почитуваме вашите права и ќе ви помогнеме да ги остварите, колку што можеме. Овие права не се апсолутни - во некои случаи тие нема да важат за вас.

Исклучоци (на пример, ако треба да ги обработиме податоците за да ги исполниме нашите сопствени правни обврски). Ако е така, ќе ве известиме.

Вашите права го вклучуваат правото на:

Пристап до вашите лични информации. Побарајте од нас да ги исправиме грешките во вашите информации што сме дозволиле.

Побарајте да ги избришеме личните информации за вас во одредени ситуации.

Побарајте ги личните информации што ни ги дадовте во структуриран, формат и ние имаме право на тоа ги пренесува овие податоци на трето лице во одредени ситуации.

Приговарајте на употребата на вашите лични податоци за маркетинг цели.

Може да се жалите против одлуките донесени со автоматизирани средства (вклучувајќи и профилирање) кои влијае на вас или предизвикува правни последици.

Можете да приговарате на обработката на вашите лични податоци.

За да го прекинете пристапот до обработката на вашите лични информации во одредени околности.

„Колачиња“ и други механизми за следење

Може да користиме колачиња, веб-светилници и слични технологии, сега или во иднина одржување на функционалноста или следење на користењето на нашите услуги. Ова обезбедува подобра пристап до нив и дозволете ни да ги подобриме.

„Колачиња од прелистувачот“

Колачињата од прелистувачот се мала датотека што се наоѓа на тврдиот диск на вашиот компјутер. Тие почнуваат да комуницираме со нашите сервери или со оние на други компании кои се овластени да собираат податоци за нас и дозволете вашиот уред да биде препознаен. Можете да ги користите алатките на вашиот компјутер, да овозможите или оневозможите некои од колачињата на прелистувачот или да известите кога се испраќаат „бисквит“. Меѓутоа, ако исклучите одредени или сите колачиња на прелистувачот, тогаш нема да имате пристап до одредени делови од веб-локации или некои од нашите услуги.

Колачиња со Flash

Некои функции на нашите услуги може да користат локално складирани објекти наречени Flash Cookies. за собирање и складирање информации за вашите преференции и навигација до и од нашите веб-локации. Ние исто така вклучуваме колачиња во нашите видео плеери што ги користат трети страни за следење на бројот на уникатните гледачи кои го гледаат видеото за печатот на клиентот и обезбедуваат резиме извештаи. Флеш колачињата не се контролирани од истите поставки на прелистувачот што се користат колачиња во прелистувачот. За да дознаете како можете да управувате со вашите поставки за колачиња Flash, посетете ја страницата за поставки на Flash player на веб-страницата на Adobe. Ако забраните или одбиете Флеш колачиња, имајте предвид дека нема да можете да пристапите до некои од нашите услуги или тие нема да бидат достапни да функционира правилно.

Веб светилници

Нашите услуги може да содржат мали електронски датотеки познати како веб-светилници (исто така наречени јасни GIF-и, пиксели ознаки, пиксели за следење и GIF-ови со еден пиксел) кои ни дозволуваат брои ги корисниците кои ги посетиле соодветните страници или отвориле пошта и други поврзани со веб-страници. Веб-светилници во е-пошта маркетинг кампањи, соопштенија за печат или други видовите на комуникации или содржини ни дозволуваат да ги следиме вашите одговори и вашите интереси, предлози и веб-страници. Може да користиме веб-светилници и/или други технологии за следење за собирање информации за вас кога комуницирате со нашите услуги, е-пошта, соопштенија за печатот или на друг начин комуникации или содржина, вклучувајќи информации за вашето однесување при прелистување и купување.

Аналитички услуги

Ние или нашите партнери користиме и услуги за веб-аналитика, кои моментално вклучуваат, но не се ограничени на ограничен само на Google Analytics и Adobe Analytics. Таквите веб-аналитички услуги користат колачиња и слични технологии за да се анализира како корисниците ги користат домените. Генерираните информациите за користењето на доменот (вклучувајќи ја и вашата скратена IP адреса) се пренесуваат до соодветните услуги за веб-аналитика. Оваа информација се користи за да се оцени употребата на доменот од посетителите, составување статистички извештаи за активноста на доменот и обезбедување на други услуги поврзани со користење на страницата и интернетот. Таквите услуги може да собираат и информации за користењето од други веб-страници од посетители на домен. За повеќе информации за Google Analytics или за откажување од Google Анализата посетете ја https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. За повеќе информации за Adobe Анализа или за да се откажете од Adobe Analytics, посетете ја: http://www.adobe.com/privacy/opt-out.php.

Функција против следење

Некои прелистувачи ја поддржуваат функцијата „не следи“, која е наменета да биде сигнал до веб-локации за кои не сакате да знаете дека ги посетувате. Нашите услуги во моментов не го менуваат начинот кои работат врз основа на детекција на не следи или сличен сигнал. Сепак, можете да оневозможи одредено следење како што е опишано во делот „Колачиња и други механизми за следење' погоре (на пр. со оневозможување на колачиња). Можете исто така да се откажете одредени реклами во однесувањето следејќи ги упатствата во делот „Одлучи“ подолу.

Твој избор

Откажување од маркетинг комуникации. Може да добиете одредени промотивни или информативни пораки од нас. Онаму каде што се бара со закон, промотивните комуникации ќе се испраќаат само со вашата согласност. Може да се откажете од промотивните е-пошта во секое време со следење инструкции на дното на е-поштата. Ве молиме имајте предвид дека некои електронски пораки може да бидат неопходни за функционирање на нашите услуги. Сепак, може да продолжите да ги добивате овие е-пораки, поврзани со вашата сметка или нашите услуги, дури и ако се откажете.

Сокриј го својот идентитет

Новинарите и другите кои користат ProfNet Experts можат да изберат да не ги откриваат своите идентитет кога се во директна комуникација со експерти и вработени, следејќи ги упатствата на овој веб-страница за „прикривање“ на нивниот идентитет.

Пристапете, ажурирајте или бришете ги вашите лични податоци

Ја цениме точноста на информациите што ги имаме за вас. Можете да пристапите, ажурирате или избришете ги вашите информации (или во некои случаи се спротивставувате на нивната обработка) под во секое време следејќи ги упатствата достапни на страницата за регистрација на соодветната услуга или да пишете ни на privacy@Clippingpoint.com.

Print

Web

Social

Tv

Radio