За нас

Clippingpoint е водечка компанија за анализа на медиумите на Балканот

Clippingpoint го трансформира хаотичниот медиумски пејзаж во увиди кои ги зајакнуваат стратешките иницијативи на нашите клиенти низ деловните области, пазарите и националните граници.

Луѓето, сеопфатните податоци и напредната технологија се состојките на нашите решенија. Ние нудиме што и да е потребно за да се движите низ сложениот медиумски пејзаж. Локално, регионално и глобално.

Комуникацијата може да собори режими, да дефинира избори и да создаде иконски брендови. Вистинскиот комуникацијата во вистинско време и место може да добие удел на пазарот, да се зголеми изложеноста на брендот приходи и минимизирање на ризикот. Но, со 350.000 твитови во минута, 30.000 часа нови видеа на YouTube на час и преку 2 милиони нови онлајн статии секој ден, никогаш не било потешко да се остане во чекор и во истото времето никогаш не било полесно да се измери погрешно. Clippingpoint е стратешки партнер, што го трансформира хаотичниот медиумски пејзаж во прегледи, увиди и совети кои создаваат акција и резултати.

Print

Web

Social

Tv

Radio